Direktlänk till inlägg 2 juli 2013
Scones för latmasken
Härom kvällen blev jag så otroligt sugen på något att tugga på framför tv:n. Jag letade genom skafferiet och beslöt mig för att slänga ihop några scones, går snabbt och är väldigt enkelt. Det var en väldigt lyckad omgång och jag avnjöt mina scones tillsammans med den underbaraste marmeladen man kan ha :)
8-9 dl vetemjöl (jag stör mig på sån där kletig smet som knappt släpper från händerna, så jag hade i ganska mycket mjöl)
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin
3 dl mjölk eller fil(spelar ingen större roll, brödet blir lite mer kompakt än det redan är om man anv. fil)
Sätt först ugnen på 250 grader. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en bunke och mät sedan upp 100 g margarin, eller smör. Fördela fettet med fingertopparna i mjölblandningen och se till att allt fett verkligen är fördelat. När fettet är fördelat ska det ha blivit en grynig massa som du nästan kan forma. tillsätt mjölken, eller filen, och rör snabbt ihop det. om du tycker att degen är för kladdig kan du ha i ytterligare lite mjöl.
Försök fördela degen i fyra bullar och lägg dom sedan på bakplåtspapper på en plåt eller galler. Jag föredrar att använda galler för då eftervärms inte brödet när man gräddat det färdigt i ugnen. För att göra bullarna lite tjusiga kan man doppa en gaffel i lite mjöl och sedan dutta den mot brödet innan du sätter in det i ugnen.
Låt brödet gräddas mitt i ugnen i ca 10 minuter, det ska få en gyllenbrun färg :)
Godast blir det med ett glas riktigt kall mjölk till och någon god marmelad på mackorna. jag föredrar hallonmarmelad eller apelsinmarmelad. Avnjut nu brödet! (:
Jaha! dåså, skapat mig en blogg och är redo att köra ;) Lite komiskt att Leila Bakar just kom upp på tv när jag satte mig här. Ledig hela dagen lång, så nu ska jag sitta här och knepa å knåpa ^^ ...